Burgonyagolyók joghurtos szósszal recept
A Burgonyagolyók joghurtos szósszal hozzávalói:4 közepes krumpli
2 tojás
5 dkg reszelt parmezán sajt
1/4 kávéskanál fokhagyma-granulátum
só
bors
1 tojás felverve
15 dkg zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
A szószhoz:
1 pohár joghurt
1 gerezd fokhagyma lereszelve
1/2 kávéskanál só
A Burgonyagolyók joghurtos szósszal elkészítési módja:
1. Megfőzzük a krumplikat a héjukban. Lehűtjük, meghámozzuk. 2. Aprítógépbe tesszük a krumplit, a tojást, a sajtot, a fokhagymaport, súzzuk és borsozzuk, simára dolgozzuk. 3. Kis golyókat formázunk a masszából, belemártjuk 1 felvert tojásba, majd megforgatjuk a zsemlemorzsában. 4. Forró olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedve felitatjuk a felesleges zsiradékot. 5. A joghurtot összekeverjük kis sóval és zúzott fokhagymával, majd a krumpligolyókhoz kínáljuk.
Gazdagíthatjuk a krumplis masszát aprított sonkával is.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. márc. 3. 18:44
A burgonyagolyók joghurtos szósszal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.