Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Burgonyagolyók joghurtos szósszal recept

Burgonyagolyók joghurtos szósszal recept

A Burgonyagolyók joghurtos szósszal hozzávalói:
4 közepes krumpli
2 tojás
5 dkg reszelt parmezán sajt
1/4 kávéskanál fokhagyma-granulátum

bors
1 tojás felverve
15 dkg zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

A szószhoz:
1 pohár joghurt
1 gerezd fokhagyma lereszelve
1/2 kávéskanál só


A Burgonyagolyók joghurtos szósszal elkészítési módja:
1. Megfőzzük a krumplikat a héjukban. Lehűtjük, meghámozzuk. 2. Aprítógépbe tesszük a krumplit, a tojást, a sajtot, a fokhagymaport, súzzuk és borsozzuk, simára dolgozzuk. 3. Kis golyókat formázunk a masszából, belemártjuk 1 felvert tojásba, majd megforgatjuk a zsemlemorzsában. 4. Forró olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedve felitatjuk a felesleges zsiradékot. 5. A joghurtot összekeverjük kis sóval és zúzott fokhagymával, majd a krumpligolyókhoz kínáljuk.

Gazdagíthatjuk a krumplis masszát aprított sonkával is.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A burgonyagolyók joghurtos szósszal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook