Bajor sertéstarja recept
A Bajor sertéstarja hozzávalói:0.7 kg sertéstarja
10 dkg vaj
100 dkg burgonya (hasábra vágva)
20 dkg füstölt szalonna (kockára vágva)
1 dl félszáraz fehérbor
2 dkg finomliszt
200 g tejföl
1 kávéskanál só
bors ízlés szerint
1 csokor petrezselyem (apróra vágva)
A Bajor sertéstarja elkészítési módja:
A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk. A burgonyát megtisztítjuk, és hasábra vágjuk A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, a hússzeletek mindkét oldalát pirosra sütjük. A visszamaradt vajjal kikenünk egy tepsit. Közepére halmozzuk a burgonyát, a tepsi két oldalán elrendezzük a hússzeleteket. A felkockázott füstölt szalonnát kisütjük, szűrőkanállal kiszedjük a zsírból, melyhez hozzáöntjük a maradék vajat, felengedjük a borral. A tejfölben elkeverjük a lisztet, a boros keverékhez öntjük, csomó mentesre keverjük. Megkóstoljuk, ízesítjük. (só, bors, ha szükséges) A kisült szalonnakockákat a húsokra terítjük, a burgonyát ízlés szerint fűszerezzük (vigyázzunk a sóval!), és az egészet meglocsoljuk a tejfölös keverékkel. Meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel. Fóliával letakarjuk, és kb. 50 percig 180 fokon sütjük, míg a hozzávalók meg nem puhulnak. Levesszük a fóliát, és a tetejét pirosra sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. márc. 1. 18:43
A bajor sertéstarja elkészítési módja és hozzávalói.