Tepsis flekken recept
A Tepsis flekken hozzávalói:8 szelet sertéstarja
15 dkg füstölt szalonna
1,5 kg burgonya
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom
1 pohár tejföl
só
őrölt bors
pirospaprika
A Tepsis flekken elkészítési módja:
A tarja szeleteket enyhén kiverjük. A sót,borsot,pirospaprikát összekeverjük,és ezzel a hús mindkét oldalát bedörzsöljük. (Ezt már előző nap is elkészíthetjük,alufóliába tekerve hűtőben érlelhetjük sütésig) A meghámozott burgonyát karikára vágjuk,a paprikát,paradicsomot szintén. A szalonnát vékony szeletekre vágjuk. Olajozzunk ki egy kisebb tepsit,vagy megfelelő méretű tűzálló tálat. Alulra terítjük az enyhén besózott burgonyakarikákat,erre kerülnek a hússzeletek,a paprika és paradicsom szeletek,és a szalonna. Az egészet leöntjük tejföllel. Fóliával letakarva közepes tűznél süssük,majd a sütés befejezése előtt,ha már a hús is megpuhult vegyük le a fólát,és kicsit pirítsuk meg a tetejét.
Salátával tálaljuk
Aki szereti,fokhagymával is megszórhatja a hússzeleteket.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2009. febr. 13. 17:35
A tepsis flekken elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.