Erdélyi tormás hús recept
Az Erdélyi tormás hús hozzávalói:1 kg bőrös sertéscsülök
80 dkg sertésfül,orr,farok
10 dkg vegyeszöldség
10 dkg vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só
egész bors
15 dkg torma
Az Erdélyi tormás hús elkészítési módja:
A sertéscsülköt lefejtjük a csontjáról és olyan darabokra vágjuk,mintha pörköltet készítenénk. Hasonlóan vágjuk össsze a fül,orr és farokrészeket is. Annyi vízzel,hogy ellepje,feltesszük főni. Ha felforrt,hozzáadjuk a borsot,sót,a zöldségeket,hagymát,fokhagymát és a tormát.Az egészet puhára főzzük. (Minden zöldségfélét egészben hagyunk) Tálaláskor szűrőkanállal tálra szedjük a húsokat,kevés lével meglocsoljuk,és frissen reszelt tormával megszórjuk. Köretnek sósvízben főtt burgonyát lehet adni,de kenyérrel is finom.
Ez a recept nem sajátom,de ilyenkor télidőben,disznóvágások idején biztos hasznos lehet.
Különleges,érdekes étel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2009. febr. 8. 16:08
Az erdélyi tormás hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.