Magyaros csirkemáj gombával recept
A Magyaros csirkemáj gombával hozzávalói:50 dkg csirkemáj
25 dkg gomba (vagy 1 konzerv gomba lé nélkül)
10 dkg füstölt szalonna
1 nagy fej hagyma
olaj
pirospaprika
só
bors majoranna
A Magyaros csirkemáj gombával elkészítési módja:
A megtisztított hagymát apróra vágjuk. A szalonnát kis darabokra vágjuk. A gombát is megtisztítjuk,vékonyan felszeleteljük. A serpenyőben az olajat felmelegítjük,hozzáadjuk a hagymát és a szalonnát,és világosra pirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát is,és tovább pirítjuk kis ideig. A megmosott,egészben hagyott csirkemájat is hozzáadjuk. Óvatosan kevergetve addig sütjük,míg a máj megpuhul. Vigyázzunk,ne süssük túl,mert akkor a máj kemény lesz. Ha megsült,megszórjuk sóval,borssal,pirospaprikával.
Sült burgonyával,salátával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2009. jan. 28. 18:10
A magyaros csirkemáj gombával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.