Borjúrolád recept
110 perc
3056 kcal
20 dkg borjúhús darálva
50 dkg felsál 4 szeletre vágva
5 dkg rizs
5 dkg mazsola
5 dkg sárgabarack aszalva
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál vaj
2 evőkanál tört mandula
1 csipet fahéj
1 csipet fehérbors
1 kiskanál só
2 evőkanál liszt
2,5 dl húsleves
A Borjúrolád elkészítési módja:
A rizst megfőzzük és leszűrjük. A hagymát és fokhagymát felvágjuk apróra és 2 evőkanál vajon megpirírjuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a rizst, mandulát, fahéjat, sót, mazsolát és az apróra kockázott sárgabarackor. Ezt keverjük össze a darálthússal. A tölteléket elosztva 4 felé a hússzeletekre tesszük és szorosan fölcsavarjuk a húsokat. Összekötjük és megforgatjuk lisztben. Teflon edénybe felolvasztunk 2 kanál vajat és beletesszük a roládokat és megkapatjuk. Ezután ráöntjük a húslevest és megpároljuk 70 percig fedő alatt. Amivel összekötöttük a húst, párolás közben levehetjük.
Az edényben maradt mártást tálaláskor ráönthetjük a roládokra, vagy a zöldségköretre.
Mi illik hozzá? Vajon párolt kelbimbó és félbevágott sültburgonya.
4 személy részére. Egy adag 764 kalóriát tartalmaz.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. jan. 28. 13:51
A borjúrolád elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.