Töltött csirke tejszínes mártással recept
130 perc
5490 kcal
1,5 kg csirke egyben
25 dkg aszaltszilva
50 dkg alma
10 dkg húsos szalonna
2,5 dl vörösbor
2,5 dl húsleves
2,5 dl tejszín
2 teáskanál só
1 teáskanál fehérbors
4 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
2 evőkanál citromlé
A Töltött csirke tejszínes mártással elkészítési módja:
A csirkét kívül belül besózzuk és borsozzuk. Az aszaltszilvát a vörösborban addig pároljuk míg fölszívja. Az almát megpucoljuk, nyolc részrevágjuk és a citromlével összekeverjük. A szalonnát kockára vágjuk, a szilvával és az almával összekeverjük. A csirkét ezzel megtöltjük és bevarrjuk. Az olajat megforrósítjuk, leöntjük vele a tepsibe fektetett töltött csirkénket. Forró sütőbe tesszük, 200 fokon sütjük 90 percig. Időnként locsolgatjuk a húslevessel. Az utolsó 10 poercben a megmaradt töltelékünket is a tepsibe tesszük. A tejszínt a liszttel behabarjuk. A pecsenye levét leszűrjük, a behabart tejszínnel sűrűre főzzük. Ezzel tálaljuk a tölteléket.
Kacsát is lehet a receptszerint tölteni :-)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. jan. 27. 12:00
A töltött csirke tejszínes mártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.