Hátszín Eszterházi módra recept
A Hátszín Eszterházi módra hozzávalói:1 kg hátszín
8 dkg zsír
5 dkg vaj v margarin
20 dkg sárgarépa
15 dkg petrezselyemgyökér
2 dl tejföl
5 dkg liszt
1 közepes fej vöröshagyma
ízlés szerint só
törött bors
szerencsen dió
2 ek cukor
pici mustár
A Hátszín Eszterházi módra elkészítési módja:
A húst vékony szeletekre vágjuk.Az edénybe felolvasztjuk a zsiradékokat,és beleszórjuk a felszeletelt sárgarépát,fehérrépát,és az apróra vágott hagymát,és a hússzeleteket is rátesszük. Együtt puhára pároljuk.A húst enyhén sózzuk be,és a fűszereket(bors,szerecsendió,cukor)is adjuk hozzá. Mikor a hús megpuhult,vegyük ki,és a puhára párolódott zöldséget törjük át(én botmixerrel csinálom,nem kell teljesen pépesre!!) A tejfölből és lisztből habarást készítünk,pici mustárral,és behabarjuk a zöldséges pürénket.Visszahelyezzük a húst.Ha túl sűrűnek tűnik,vízzel higítsuk a kívánt sűrűségre. 5 percig forraljuk még. Zsemlegombóccal vagy Penne tésztával kínáljuk!
Nem feltétlenül szükséges marha hússal készíteni,sertéskarajból is nagyon finom!!!!
Könnyű elkészíteni,és laktató ízletes főétel!
Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: era741211, 2009. jan. 27. 11:51
A hátszín eszterházi módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.