Burgonyás csirkefalatok szerecsendiós besamellel recept
A Burgonyás csirkefalatok szerecsendiós besamellel hozzávalói:3 nagyobb csirkemell,
2 nagyobb burgonya,
2 fej vöröshagyma,
2 dl tejszín,
2 evőkanál liszt,
2 dkg vaj,
só,
bors,
szerecsendió,
olaj,
marhahúsleves-kocka.
A Burgonyás csirkefalatok szerecsendiós besamellel elkészítési módja:
A hagymákat félbevágjuk, szeleteljük. Közben a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és a marhahúsleves-kockával kb. 15 percig főzzük, vigyázva, hogy szét ne főjön. A csirkemelleket (klopfolás nélkül) ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd egy teflonserpenyőben olajat melegítünk. Először rádobjuk a hagymaszeleteket, megszórjuk őrölt szerecsendióval, sózzuk. Következnek a csirkemelldarabok, melyeket szintén sózunk, borsozunk. A megfőtt burgonyáról egy kis pohárba leöntjük a levet, melyre szükségünk lesz még a besamel készítésénél. A burgonyakockákat a hagymához és csirkéhez adjuk, s tovább pirítjuk. Elkészítjük a besamelt: a vajat mérsékelt tűzön megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tejszínt, némi sót, s egy habverő segítségével csomómentesre keverjük - fokozatosan adagolva hozzá a krumpliról leöntött lé háromnegyedét. A sűrű mártást összekeverjük a csirkével. Végül megszórjuk reszelt parmezánnal.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2009. jan. 26. 11:44
A burgonyás csirkefalatok szerecsendiós besamellel elkészítési módja és hozzávalói.