Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gyümölcslepény recept

Gyümölcslepény recept

Elkészítési idő 80 perc

A Gyümölcslepény hozzávalói:
32 dkg szezámmagos kenyér
32 dkg margarin
10 dkg barnacukor
10 dkg cukor
75 dkg túró
8 dkg rizspehely
15 dkg meggy kimagvazva
20 dkg almazselé
1 teásk fahéj
4 tojás
1 cs vaníliáscukor
2 alma
2 körte
2 őszibarack
3 sárgabarack


A Gyümölcslepény elkészítési módja:
A kenyeret összemorzsoljuk, apróra törjük. Beleöntjük egy tálba, hozzáadjuk a fahéjat és a barnacukrot. A tojássárgáját elválasztjuk a fehérjétől és külön tálba tesszük. A tepsit kikenjük vajjal és beleöntjük a kenyérmorzsalékot. A túrót, cukrot, vaníliáscukrot, rizspelyhet a tojádsárgájához adjuk. Habverővel jól felverjük, míg a cukor el nem olvad és ráöntjük a tepsiben lévő kenyérmorzsára. A gyümölcsöket vékony szeletekre vágjuk és a tészta tetején elosztjuk. Kisütjük 150 fokon 50 percig. Ha kész, ráöntjük a felmelegített almazselénket.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gyümölcslepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook