Gyümölcslepény recept
80 perc
A Gyümölcslepény hozzávalói:
32 dkg szezámmagos kenyér
32 dkg margarin
10 dkg barnacukor
10 dkg cukor
75 dkg túró
8 dkg rizspehely
15 dkg meggy kimagvazva
20 dkg almazselé
1 teásk fahéj
4 tojás
1 cs vaníliáscukor
2 alma
2 körte
2 őszibarack
3 sárgabarack
A Gyümölcslepény elkészítési módja:
A kenyeret összemorzsoljuk, apróra törjük. Beleöntjük egy tálba, hozzáadjuk a fahéjat és a barnacukrot. A tojássárgáját elválasztjuk a fehérjétől és külön tálba tesszük. A tepsit kikenjük vajjal és beleöntjük a kenyérmorzsalékot. A túrót, cukrot, vaníliáscukrot, rizspelyhet a tojádsárgájához adjuk. Habverővel jól felverjük, míg a cukor el nem olvad és ráöntjük a tepsiben lévő kenyérmorzsára. A gyümölcsöket vékony szeletekre vágjuk és a tészta tetején elosztjuk. Kisütjük 150 fokon 50 percig. Ha kész, ráöntjük a felmelegített almazselénket.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. jan. 20. 13:07
A gyümölcslepény elkészítési módja és hozzávalói.