Almás túrófelfújt recept
80 perc
2656 kcal
75 dkg alma
10 dkg cukor
50 dkg túró
5 dkg búzadara
1 evőkanál tört mandula
3 evőkanál mazsola
3 evőkanál margarin
2 evőkanál rum
1 cs vaníliáscukor
4 tojás
fél cs sütőpor
1 citrom leve
Az Almás túrófelfújt elkészítési módja:
Az amát meghámozva, felszeletelve 2 l cukros ( 1 evőkanál ) vízben 7 percig megpároljuk. A mazsolát megmossuk és lecsöpögtetjük. Egy jénai tálat kivajazunk és zsemlemorzsával megszórjuk. Beletesszük az almát amit leszűrtünk, rászórjuk a mazsolát és a rumot rálocsoljuk. A vajat, cukrot, vaníliás cukrot és a tojássárgáját krémesre keverjük. Hozzákeverjük a darát, sütőport, citromlét és a túrót. A tojásfehérjét keményre verjük és hozzáadjuk a krémhez. A krémet beleöntjük a jénai tálba és megszórjuk a mandulával. Sütőben 50 percig sütjük aranybarnára, 180 fokon.
Forrón tálalva a legfinomabb :-)
Illik hozzá: forró málna- megy- vagy vanília öntet.
4 személy részére. Egy adag 664 kalóriát tartalmaz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. jan. 19. 11:37
Az almás túrófelfújt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.