Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás túrófelfújt recept

Almás túrófelfújt recept

Elkészítési idő 80 perc

Kalória 2656 kcal

Az Almás túrófelfújt hozzávalói:
75 dkg alma
10 dkg cukor
50 dkg túró
5 dkg búzadara
1 evőkanál tört mandula
3 evőkanál mazsola
3 evőkanál margarin
2 evőkanál rum
1 cs vaníliáscukor
4 tojás
fél cs sütőpor
1 citrom leve


Az Almás túrófelfújt elkészítési módja:
Az amát meghámozva, felszeletelve 2 l cukros ( 1 evőkanál ) vízben 7 percig megpároljuk. A mazsolát megmossuk és lecsöpögtetjük. Egy jénai tálat kivajazunk és zsemlemorzsával megszórjuk. Beletesszük az almát amit leszűrtünk, rászórjuk a mazsolát és a rumot rálocsoljuk. A vajat, cukrot, vaníliás cukrot és a tojássárgáját krémesre keverjük. Hozzákeverjük a darát, sütőport, citromlét és a túrót. A tojásfehérjét keményre verjük és hozzáadjuk a krémhez. A krémet beleöntjük a jénai tálba és megszórjuk a mandulával. Sütőben 50 percig sütjük aranybarnára, 180 fokon.

Forrón tálalva a legfinomabb :-)
Illik hozzá: forró málna- megy- vagy vanília öntet.

4 személy részére. Egy adag 664 kalóriát tartalmaz.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás túrófelfújt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook