Pillangó sütemény recept
A Pillangó sütemény hozzávalói:2 doboz fagyasztott leveles vajas tészta
30 dkg dió
1 evőkanál fahéj
1 dl méz
1 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
A Pillangó sütemény elkészítési módja:
A tésztát felengedés után lisztezett deszkán téglalap alakúvá nyújtom kb. 1.5-2 mm vastagra. Előzőleg még elkészítem a diós tölteléket.Ehhez a diót durvára vágom,belereszelem a citrom héját,beleszórom a megmosott,leszárított mazsolát,a fahéjat,és a mézet is hozzáöntöm.Jól összekeverem,megfelezem. Egyeneletesen elkenem az egyik,majd a másik tésztán.A hosszanti felén félig feltekerem,majd a másik hosszanti felén szintén. Utána vékony csíkokra (kb.1.5 cm.)vágom,sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem. 220 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütöm a "pillangókat"
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2009. jan. 18. 18:39
A pillangó sütemény elkészítési módja és hozzávalói.