Rakott kel virslivel, Éva módra recept
A Rakott kel virslivel, Éva módra hozzávalói:kb.1 kg kelkáposzta
10 dkg margarin,vagy olaj
őrölt kömény
2 db tojás
2 evőkanál liszt
2 dl tejszín/tejföl
2 pár virsli
1 kis fej hagyma
1 tasakos rizs (vagy 15 dkg rizs)
só
bors
pirospaprika
majoranna
3 gerezd fokhagyma
10 dkg sajt reszelve
A Rakott kel virslivel, Éva módra elkészítési módja:
A megtisztított kelkáposztát feldarabolom,mintha főzeléknek lenne. Serpenyőbe margarint/olajat teszek,és ha felmelegedett,beleszórom a kelkáposztát. Kevés, kb. 0.5 dl vizet öntök alá,rászórom a préselt fokhagymát,sózom,és fedő alatt lassú tűzön párolom. Mikor már majdnem puha,szórok rá köménymagot bőven,és még azzal párolom keveset.A levét elpárologtatom.Mikor kész,bőven megszórom majorannával,és összekeverem. Közben a hagymát apróra vágom,zsiradékot teszek alá,megdinsztelem.Ha kész,szórok bele pirospaprikát,belerakom a karikára vágott virslit,és nagyon kevés vízzel felengedem.Sózom kicsit,borsozom,és pár perc alatt készre főzöm. A rizst sós vízben puhára főzöm,leszűröm. A két evőkanál lisztet kevés vízzel simára keverem,hozzákeverem a 2 db tojást,hozzáöntöm a tejszínt,sózom,borsozom. Mikor minden elészült,egy tálat kiolajozok vékonyan,beleterítem a kelkáposzta felét,erre ráterítem a megfőtt rizst,azt is megszórom majorannával.A rizsre terítem a virslis masszát,majd pár kanál tejszínes keverékkel meglocsolom,de csak annyival,hogy még a tetejére is maradjon belőle.Rászórom a sajt felét. Ha ez megvan,akkor ráterítem a maradék kelkáposztát,ezt is meglocsolom a maradék tejszínnel,és rászórom a maradék sajtot. 200 fokos sütőben szép pirosra sütöm.
Ha jénait használsz,hideg sütőbe tedd!!!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2009. jan. 11. 15:25
A rakott kel virslivel, Éva módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.