Gombás keltorta recept
A Gombás keltorta hozzávalói:1 kelkáposzta
25 dkg gomba
15 dkg rizs
2 dl tejföl
2 tojás
2 zöldpaprika (elhagyható)
1 fej vöröshagyma
4 dkg margarin
só
törött bors
2 evőkanál zsemlemorzsa
A Gombás keltorta elkészítési módja:
Megtisztított kelkáposztát leveleire szedjük és forrásban lévő sós vízbe tesszük. Kb. 3 percig főzzük, majd leszűrjük. A gombát felszeleteljük, a tojást felverjük, a tejföllel összekeverjük, hozzáadjuk a sót és a borsot. A hagymát finomra metéljük és a margarin felén megfuttatjuk. Megsózzuk, rátesszük a gombát és fedő alatt puhára pároljuk. A rizst dupla mennyiségű vízben fedő alatt addig pároljuk, míg a vizet be nem szívja. A zöldpaprikát kis kockákra vágjuk. Egy tortaformát (lehet egy kisebb tepsi is) kikenjük a maradék margarinnal és zsemlemorzsával meghintjük. Aljába terítünk egy réteg kelkáposztalevelet, amire rászórunk egy vékony réteg rizst. Erre párolt gomba és zöldpaprika kerül, ezután a tojásos tejfölből kicsit rálocsolunk. Így rétegezzük újra, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére ráöntjük a maradék tejfölös tojást, és az előmelegített, közepesen forró sütőbe tolva kb. 30 percig sütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. márc. 22. 16:43
A gombás keltorta elkészítési módja és hozzávalói.