Nyuszika répatortája recept
A Nyuszika répatortája hozzávalói:30 dkg répa
3dl tojásfehérje
1 dl tojássárgája
25 dkg cukor
10 dkg liszt
30 dkg mandulaliszt
reszelt-citrom- vagy narancshéj.
A Nyuszika répatortája elkészítési módja:
A megtisztított réspát lereszeljük, ízlés szerint reszelt citrom és narancshéjjal ízesítjük. A tojás sárgát habosítjuk a cukorral 1/3 részével, majd hozzáadjuk a reszelt répát. A tojásfehérjét habbá verjük a maradék cukorral, és óvatosan vegyítjük a tojássárgájával, végül hozzákeverjük a kétféle lisztet. Kivajazott és kilisztezett formába öntjük a masszát, és 170-175 fokos sütőben 50-55 percig sütjük. Ha kihűlt, meleg baracklekvárral lekenjük, és marcipánrépácskákkal díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. márc. 20. 17:59
A nyuszika répatortája elkészítési módja és hozzávalói.