Narancsos-mandulás linzerszív recept
A Narancsos-mandulás linzerszív hozzávalói:20 dkg vaj
20 dkg cukor
2 tojássárgája
2 ek tejföl
1 narancs reszelt héja
3 ek apró kockára vágott, kandírozott narancshéj
20 dkg durvára darált mandula
40 dkg liszt
1 ek a maradék tojásfehérjéből
2 ek szárított vörösáfonya
A Narancsos-mandulás linzerszív elkészítési módja:
A vajat a cukorral habosra kell keverni, majd bele kell dolgozni a tojássárgákat, a tejfölt, a kandírozott narancshéjat valamint a reszelt narancshéjat. Ezután bele kell keverni a darált mandulát és a lisztet, utóbbit 10 dekás részletekben. Lisztből lehet, hogy picit több vagy picit kevesebb kell, a liszt minőségétől függően. (A massza igen sokáig keverhető fakanállal, és csak a végére marad egy kis gyúrás.) A kész tészta lágy, de nem ragad a kézhez. Bőségesen lisztezett felületen fél centi vastagra kell kinyújtani a tésztát, kiszaggatni, sütőlapra pakolni, megkenni az enyhén felvert tojásfehérjével, a szívek közepére egy-egy fél asztalt áfonyát tenni, majd 200 °C fokos sütőben, nagyjából 10 perc alatt készre sütni. Fémdobozban napokig megőrzi frissességét, de nálunk ideje sem volt várakozni, pillanatok alatt elfogyott.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. nov. 15. 19:03
A narancsos-mandulás linzerszív elkészítési módja és hozzávalói.