Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kocsonya erdélyi módra recept

Kocsonya erdélyi módra recept

A Kocsonya erdélyi módra hozzávalói:
2 db nagy csülök
100 g sárgarépa
10 g petrezselyemgyökér
100 g vöröshagyma
10 g fokhagyma
1 g egész bors
20 g zselatin
2 db keményre főzött tojás
50 g ecetes torma
50 g esetes uborka
20 g só
1 db tojásfehérje


A Kocsonya erdélyi módra elkészítési módja:
A megtisztított és megmosott húsokat hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a zöldséget, a vöröshagymát, a fokhagymát, az egész borsot, enyhén megsózzuk. Lassú forralással addig főzzük, amíg a hús a csontról le nem válik. A tűzről levéve, kihűtjük. A csontról lefejtett húst nagyobb darabokra vágjuk, tányérba rakjuk a zöldségekkel együtt. Tojáskarikákkal, ecetes- uborka- csíkokkal díszítjük. A zselatint felolvasztjuk, a felforralt kocsonyaléhez adjuk. A tojásfehérjét kevés vízzel folyós habbá verjük, és vékony sugárban a forrásban lévő léhez keverjük. A tűzről levéve, kissé kihűtve, a levet szűrőruhán keresztül a tányérban levő húsra szűrjük. Kihűtjük, jégszekrényben dermesztjük. Tálaláskor esetes tormát vagy citromlevet adhatunk hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A kocsonya erdélyi módra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook