Kocsonya erdélyi módra recept
A Kocsonya erdélyi módra hozzávalói:2 db nagy csülök
100 g sárgarépa
10 g petrezselyemgyökér
100 g vöröshagyma
10 g fokhagyma
1 g egész bors
20 g zselatin
2 db keményre főzött tojás
50 g ecetes torma
50 g esetes uborka
20 g só
1 db tojásfehérje
A Kocsonya erdélyi módra elkészítési módja:
A megtisztított és megmosott húsokat hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a zöldséget, a vöröshagymát, a fokhagymát, az egész borsot, enyhén megsózzuk. Lassú forralással addig főzzük, amíg a hús a csontról le nem válik. A tűzről levéve, kihűtjük. A csontról lefejtett húst nagyobb darabokra vágjuk, tányérba rakjuk a zöldségekkel együtt. Tojáskarikákkal, ecetes- uborka- csíkokkal díszítjük. A zselatint felolvasztjuk, a felforralt kocsonyaléhez adjuk. A tojásfehérjét kevés vízzel folyós habbá verjük, és vékony sugárban a forrásban lévő léhez keverjük. A tűzről levéve, kissé kihűtve, a levet szűrőruhán keresztül a tányérban levő húsra szűrjük. Kihűtjük, jégszekrényben dermesztjük. Tálaláskor esetes tormát vagy citromlevet adhatunk hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. márc. 19. 21:37
A kocsonya erdélyi módra elkészítési módja és hozzávalói.