Savanyú veseleves recept


2-3 db vese
1 petrezselyemgyökér
1 sárgarépa
1 kicsi fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
egy marék rizs
olaj
tejföl
fél kanál liszt
2 babérlevél,
pirospaprika
só
A Savanyú veseleves elkészítési módja:
A vesét előkészítjük. (szétvágjuk, a féhér részeit alaposan kivagdaljuk, feldaraboljuk vékony csíkokra, ecetes vízbe áztatjuk, majd többször váltott vízben átmossuk, és előfőzzük, leszűrjük, leöblítjük) Kevés olajon megdinszteljük a lereszelt vöröshagymát, rátesszük a vesét. Felöntjük vízzel, sózzuk, beledobjuk a babérlevelet és főzni kezdjük. Beletesszük a kockára vagy karikára vágott zöldségeket, a megmosott rizst Ha puha, pici rántást készítünk, fokhagymával, pirosparikával. Belekeverjük a tejfölt, ha szeretjük, pici ecettel savanyíthatjuk.
Kicsit macerás a vese miatt, de aki szereti a vesét, annak megéri
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Mida8181, 2007. jan. 21. 09:50
A savanyú veseleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.