Paleolit fatörzstorta recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
250 kcal
A tésztához:
8 tojássárgája
4 tojásfehérje
10 dkg nyirfacukor
6 dkg zabliszt
2 dkg mandulaliszt
csipet só
késhegynyi sütőpor
A krémhez:
0,6 l kókusztej
1 kk kókuszkrém(elhagyható)
2 tojássárgája
3 ek zabliszt
2 tasak zselatin
3 ek méz
2 kk kakaópor
reszelt fekete csokoládé
A Paleolit fatörzstorta elkészítési módja:
A tészta: A tojássárgáját a nyirfacukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük. A kétféle lisztet és a sütőport elszitáljuk, majd a tojásfehérjével felváltva, óvatosan a cukros tojássárgájába keverjük. 25x30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Amikor megsült konyharuhára borítjuk, leszedjük a sütőparírt, és nedves konyharuhával együtt feltekerjük. Hagyjuk kihűlni. A krém: Nagy lábosban felmelegitünk a 0,4 l kókusztejet 1 kk kókuszkrémmel. A hideg kókusztejet külön-külön elkeverjük a tojássárgájával, a zablisztel, a mézzel, a kakaóporral és végül a zselatinnal, és belekeverjük a forró tejbe. Addig keverjük, amig elkezd sűrűsödni, majd óvatosan, hogy ne törjük össze a zselatint megkenjük a feltekert tésztát kivül és belül. Megszórhatjuk reszelt fekete csokoládéval.
Hidegen fogyasszuk el, mert úgy jobban összeáll.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ...-klkeforever-...;), 2011. jan. 9. 17:45
A paleolit fatörzstorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.