Zöldbabos pulykatekercs recept
80 perc
570 kcal
4 szelet pulykamell (80 dkg)
só, bors, őrölt szerecsendió
4 kelkáposztalevél
12-16 szál mélyhűtött zöldbab
20 dkg sárgarépa
1 evőkanál liszt
4 dkg reszelt parmezán sajt
1 tojássárgája
4 szelet nyers sonka
2 evőkanál olaj
1 evőkanál margarin
½ dl száraz fehérbor
A Zöldbabos pulykatekercs elkészítési módja:
A leöblített hússzeleteket kissé kiverjük, besózzuk. A kelleveleket és a mélyhűtött zöldbabot sós vízben 5 percig főzzük, azonnal hideg vízbe merítjük, majd leszűrjük. Konyharuhára terítve szikkadni hagyjuk. A kellevelek középső, vastag erét kivágjuk. A sárgarépát durvára reszeljük, hozzáadjuk a lisztet, a reszelt sajtot, a tojássárgáját. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük. Minden hússzeletre 1 kellevelet, 1 szelet sonkát terítünk, megkenjük a sárgarépakeverékkel, merőlegesen ráfektetünk 3-4 szál zöldbabot és szorosan feltekerjük. Vékony zsineggel sonkaszerűen megkötözzük. Felforrósított olaj-margarin keverékén hirtelen elősütjük, majd aláöntjük a bort és fedő alatt kb. 30 perc alatt puhára pároljuk. 10-20 percig pihentetjük, eltávolítjuk a kötőzsineget, és nem túl vékonyra szeleteljük.
A mennyiségből 4 adag lesz.
Hidegen is nagyon finom, vékonyra szeletelve hideg büfé dekoratív tartozéka lehet.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2012. ápr. 28. 12:17
A zöldbabos pulykatekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.