Göngyölt kel recept
A Göngyölt kel hozzávalói:egy kisebb fej kelkáposzta
50 dkg darált hús
35 dkg rizs
4 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
1 nagyobb fej vöröshagyma
mustár
zöldfűszerek (bazsalikom, kakukkfű, petrezselyem)
snidling
olaj
só, bors
A Göngyölt kel elkészítési módja:
Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, rátesszük a darált húst. Hozzáadjuk a fűszereket és a mustárt. Hozzákeverjük a félig főtt rizst, majd a tejfölt. A sós vízben előfőzött kelleveleket kiterítjük, teszünk rá egy-egy kupac tölteléket. Kis csomagot készítünk, és szorosan egymás mellé tesszük egy kizsírozott sütőedénybe. A tetejüket megkenjük fokhagymás tejföllel, megszórjuk snidlinggel és pirosra sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2012. ápr. 21. 10:29
A göngyölt kel elkészítési módja és hozzávalói.