Becsinált leves recept
A Becsinált leves hozzávalói:1 cs. csirke levesaprólék (70 dkg)
2 vastag sárgarépa
2 szép hosszú gyökér
1 nagyobb burgonya
3-4 db csiperke gomba
kelkáposzta torzsa
1 kisebb zeller
1 kisebb karalábé
petrezselyemzöld
kisebb fej vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 erős paprika
1 tv paprika
1 paradicsom
őrölt fekete bors
őrölt szegfűbors
őrölt gyömbér
őrölt szerecsendió
só
3-4 evőkanál étolaj
A Becsinált leves elkészítési módja:
Megmostam és átnéztem a csirkeaprólékot. A lábakról levágtam a körmöket, a nagyobb darabokat ketté vágtam. A zöldségeket karikára, illetve vékonyabb szeletekre vágtam. Kevés olajat forrósítottam egy fazékban, az összedarabolt húsokat, zöldségeket ráöntöttem, megsóztam és nagy lángon kevergetve addig főztem, míg levet nem engedett. Ekkor beleraktam az őrölt fűszereket is és kb. 3, 5 liter forró vízzel felöntöttem. Amikor felforrt, takarék lángon fedő alatt készre főztem. Közben megkóstoltam és szükség szerint még egy kevés sót tettem bele. Amikor elkészült, az erős paprikákat kivettem és külön kistányéron adtam az asztalra, hogy aki csípősen szereti, tehessen a levesébe.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. jan. 22. 08:08
A becsinált leves elkészítési módja és hozzávalói.