Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Light lencsegulyás recept

Light lencsegulyás recept

A Light lencsegulyás hozzávalói:
25 dkg előző nap beáztatott lencse
1 db nagyobb csirkemell filé
2 közepes sárgarépa
2 közepes fehérrépa
1 cikk zeller
1 közepes fej vöröshagyma
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
2 db babérlevél
1 ek napraforgó olaj

A galuskához

1 db db tojás, liszt, amennyit felvesz


A Light lencsegulyás elkészítési módja:
A húst felkockázzuk. A vöröshagymát apróra összevágjuk, a megtisztított sárgarépát felkarikázzuk. Pár evőkanál olajon megdinszteljük a hagymát, megszórjuk ízlés szerint pirospaprikával, őrölt borssal. Visszatesszük a tűzre, és rádobjuk a húskockákat, megvárjuk, míg levet ereszt kicsit a hús. Rádobjuk a sárgarépát, a leszűrt lencsét, a zöldségeket, a babérleveleket, és felöntjük vízzel (főzés közben pótoljuk az elpárolgott vizet). Amikor majdnem puha a lencse és a hús, akkor beletesszük a sót, és beleszaggatjuk a galuskát, készre főzzük.

Más hússal is készíthető, de csirkemellel a legkímélőbb.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A light lencsegulyás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook