Szőlőhegyi rántott tojás recept
A Szőlőhegyi rántott tojás hozzávalói:(két személyre)
4 egész tojás
kevés étolaj
zsemlemorzsa
só
A Szőlőhegyi rántott tojás elkészítési módja:
Egy hideg serpenyőbe annyi olajat öntünk, ami éppen ellepi az alját. Szórunk bele bőven zsemlemorzsát, majd beleütjük szépen egymás mellé a tojásokat. Megsózzuk, majd a tojások tetejére is zsemlemorzsát szórunk. Kis lángra tesszük, lassan sütjük. Amikor látjuk, hogy az alja szép piros, szétválasztjuk a tojásokat annyi db-ra, amennyit beleütöttünk. Lapáttal óvatosan megfordítjuk és a másik felét is addig sütjük, míg szép piros nem lesz. Főzelékekhez feltétnek kitűnő.
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. jan. 20. 08:04
A szőlőhegyi rántott tojás elkészítési módja és hozzávalói.