Főoldal » Receptek » Tojásételek receptjei » Tojás, tejszínes gombával (ünnepi előétel) recept

Tojás, tejszínes gombával (ünnepi előétel) recept

A Tojás, tejszínes gombával (ünnepi előétel) hozzávalói:
(4 személyre)

4 tojás
2 nagyobb gomba
1 nagyobb salotta hagyma
1 dl tejszín
3 cl konyak
bors

étolaj


A Tojás, tejszínes gombával (ünnepi előétel) elkészítési módja:
A hagymát apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a csíkokra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk majd addig főzzük, amíg a gomba megpuhul. Ekkor zsírjára sütjük, hozzálöttyintünk egy kis konyakot, ezzel flambírozzuk, majd hozzáöntjük a tejszínt. Egyet forraljuk és levesszük a tűzről. 4 kis hőálló edénykébe elosztjuk a gombát, mindegyikre ütünk egy tojást, majd meleg vízzel félig telt edénybe állítjuk őket. Az edény lefedjük és addig főzzük, amíg a tojás megfelelő állagú nem lesz. Kruton-csíkokkal tálaljuk.


Kategória: Tojásételek receptjei


A tojás, tejszínes gombával (ünnepi előétel) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook