Pirított hagymás húsgolyók erdei gombás mártásban recept
A Pirított hagymás húsgolyók erdei gombás mártásban hozzávalói:40 dkg vegyes darált hús (sertés és marha)
1 db tojás
3 db nagyobb salotta hagyma
1 csokor petrezselyemzöld
3 evőkanál morzsa
só
bors ízlés szerint
10 dkg vaj
3 evőkanál olaj
20 dkg erdei gombakeverék (fagyasztott)
2 dl tejszín
1 db hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál étkezési keményítő
1 dl száraz fehérbor
A Pirított hagymás húsgolyók erdei gombás mártásban elkészítési módja:
A darált húst a tojással, sóval, borssal, a morzsával és a felaprított petrezselyemzöld felével összekeverem. A salotta hagymákat szeletekre vágom tisztítás után, majd a vaj felével ropogósra sütöm. Hozzákeverem kihűlés után a húshoz, és kisebb gombócokat formázok belőle. A vöröshagymát apró kockákra vágom, a fokhagymát összezúzom, és kevés olajon megpirítom, majd sózom, borsozom, a gombát rádobom, és készre párolom. A gombócokat külön serpenyőben a vaj másik felével pirosra sütöm, majd rádobom a gombát, és kevés borral felöntöm. Kissé összefőzöm, rázogatom, majd a keményítőt a tejszínnel kikeverem, és a mártáshoz adom. A petrezselyemzöld maradékával megszórom, és tálalható is az ételünk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. máj. 17. 17:32
A pirított hagymás húsgolyók erdei gombás mártásban elkészítési módja és hozzávalói.