Rumos vaníliás szelet recept
A Rumos vaníliás szelet hozzávalói:Tészta
60 dkg liszt
2 kanál holland kakaópor
20 dkg porcukor
20 dkg margarin vagy vaj
3 tojás
2 teáskanál szódabikarbóna
1 dl tej
1 csg vaníliás cukor
2 kanál rum
Krémje
2 csg vaníliás pudingpor
1 csg vaníliás cukor
25 dkg margarin vagy vaj
25 dkg porcukor
7 dl tej
Máz a tetejére
1 tojás fehérje
25 dkg porcukor
ízlés szerint rum
A Rumos vaníliás szelet elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, három cipóra osztom. Ebből három lapot nyújtok. 32x34-es tepsiben 180 fokon megsütöm, kb. 10 perc alatt. A krémhez a tejet a pudinggal - a szokásos eljárással - felfőzöm, majd kihűtöm. A margarinból / vagy vajból / és porcukorból krémet keverek. A kihűlt pudingba belekeverem a margarinos / vajas / krémet, amit aztán ketté veszek és az egyik felébe ízlés szerint rumot teszek. Az alsó lapot vaníliás krémmel, a másodikat rumos krémmel kenem meg. A legfelső lapra rumos cukormázat teszek. A porcukrot a tojásfehérjével és a rummal kikeverem és a felső lapra késsel rákenem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. máj. 15. 17:28
A rumos vaníliás szelet elkészítési módja és hozzávalói.