Cseresznyés lepény Emyke modra recept
A Cseresznyés lepény Emyke modra hozzávalói:A tésztához
70 dkg liszt (amennyit a zsiradék felvesz!)
10 dkg cukor
1 csipet só
2 ek disznózsír (púpozott)
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 db tojás
175 g tejföl
100 ml tej (kevés az összegyúráshoz, ha szükséges)
1 púpozott ek búzadara (kevés)
A töltelékhez
1 kg cseresznye (kimagozott)
3 ek cukor
fahéj ízlés szerint
A Cseresznyés lepény Emyke modra elkészítési módja:
A lisztet, cukrot, szódabikarbónát és a sót tálba tesszük. Összemorzsoljuk a zsírral. Beletesszük a tojást, a tejfölt és rugalmas tésztát készítünk. Ha nem áll össze kevés tejet adunk hozzá. Kizsírozzuk a gáztepsit. A tésztát kétfelé vesszük, és az egyik felét 1 cm vastagra nyújtjuk, majd beletesszük tepsibe. Ráterítjük a kimagozott és lecsepegtetett cseresznyét. Megszórjuk kevés búzadarával, meghintjük fahéjjal. Ízlés szerint megcukrozzuk. Kinyújtjuk a tészta másik felét, és betakarjuk vele a gyümölcsöt. Villával megszúrkáljuk, hogy meg ne repedjen. Begyújtjuk a sütőt és kb. 40 perc alatt megsütjük. Forrón meghintjük porcukorral a tetejét és még melegen kockákra vágjuk, mert ha kihűl, törik a tészta.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. máj. 15. 12:46
A cseresznyés lepény emyke modra elkészítési módja és hozzávalói.