Rétes kezdőknek. recept
A Rétes kezdőknek. hozzávalói:Tésztához:
30 dkg liszt
1 pohár tejföl
1 tojás
só
Rántáshoz:
10 dkg zsír,
olaj vagy vaj
liszt amennyit felvesz
töltelékhez:
mák,
dió,
gyümölcs,
káposzta,
túró, stb.
A Rétes kezdőknek. elkészítési módja:
10 dkg zsiradékból laza, kenhető rántást készítünk. Hagyjuk kihűlni. Addig a lisztet, tejfölt, tojást és sót összegyúrjuk és kinyújtjuk. Egy kis tejfölt hagyjunk meg a rétes tetejét megkenni sütés előtt. A rántást a kinyújtott tésztára kenjük és összetekerjük, majd kb. 20 percre a mélyhűtőbe teszzük. Utána hat felé vágjuk, egyenként vékonyra nyújtjuk, kicsi zsiradékkal meglocsoljuk és megtöltjük. Összetekerjük, tetejét megkenjük a maradék tejföllel és megsütjük. A fagyasztóban töltelék nélkül összetekerve fél évig is eláll, és ha váratlan vendég jön, nem leszünk zavarban. Olyan mint az igazi.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2009. febr. 18. 13:11
A rétes kezdőknek. elkészítési módja és hozzávalói.