Kreatív vendégváró recept



30 dkg sonka, v. maradék felvágott
3 db ecetes uborka
1-1 db piros v. sárga paprika
1-1 db kicsi v.hagyma, lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
4-5 db főtt tojás+ 1 nyers tojás sárgája
1 db leves kocka vagy 2 dl húslé
1 csom. étkezési zselatin
ételízesítő
1 pohár tejföl (Elhagyható)
1 dl olaj
A Kreatív vendégváró elkészítési módja:
Apróra kockázunk mindent v,lereszeljük. A húsleves kockát 2 dl vízben felfőzzük,langyosra lehűtjűk és a zselatint újra felfőzzük benne ,de nem szabad forralni. A tojás sárgáját kikeverjük az olajjal,majd hozzáadjuk a tejfölt és az ételízesítőt.( vigyázat a húsleves kocka már sós) Mindent egybe keverünk egy tálba és óvatosan átforgatjuk a zselatinos öntettel. Őzgerinc formát kikenünk olajjal majd beleöntjük a masszát. Egy éjszakára hűtőben dermesztjük.
Aki díszíteni szeretné,tegyen a forma aljába petrezselyem leveleket.
Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2017. jún. 1. 08:57
A kreatív vendégváró elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.