Török pacalleves recept
A Török pacalleves hozzávalói:0,5 kg pacal,
1,5 liter víz,
1 tojássárgája,
1,5 pohár joghurt,
2 evőkanál liszt,
2 evőkanál vaj,
1 teáskanál erőspaprika,
4 gerezd fokhagyma,
1 dl ecet,
só.
A Török pacalleves elkészítési módja:
A pacalt megtisztítom, ecetes, sós vízben kiáztatom, majd puhára párolom. A főzővízből kivéve felcsíkozom. Elkeverem a lisztet és a tojássárgáját a joghurttal, majd összekeverem a pacallal. A vajat aranysárga színig hevítem, a tűzhelyről levéve belekeverem az erőspaprikát és a levesbe öntöm.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. máj. 28. 14:01
A török pacalleves elkészítési módja és hozzávalói.