Tekercses tésztaleves recept
A Tekercses tésztaleves hozzávalói:1 fej hagyma,
1 db fehérrépa és a levele (petrus),
1 db sárgarépa,
1 db egész zeller (szárral, levéllel),
1 db paprika,
1 db paradicsom.
A tésztához:
1 db tojás,
annyi liszt, amennyit a tojás felvesz,
pirospaprika,
só,
bors,
olaj.
A Tekercses tésztaleves elkészítési módja:
Először a tésztát készítjük el a következőképpen: Meggyúrjuk a tésztát és vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük olajjal, megsózzuk, megpaprikázzuk és beborsozzuk (nem kell spórolni a füszerekkel, mert ez adja az ízét). 1-1,5 cm csíkokban hosszában, vagy vízszintesen felszabdaljuk. A csíkokat jó szorosan, FERDÉN feltekerjük, azaz behajtjuk a csík szélét, majd úgy hajtjuk tovább, hogy az előző "hajtást" csak félig fedje. Az így kapott tekercset szintén ferdén darabokra vágjuk (kb. úgy mint a zöldbabot). A szokásos módon megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd a feldarabolt zöldségeket és a zöld leveleket is. Belerakjuk a paprikát és a paradicsomot. Megszórjuk piros paprikával, felengedjük vízzel. Forrás után beletesszük a tésztát, készrefőzzük. A végén a zöldpaprikát és a paradicsomot kivesszük, egy teaszűrőn a levesbe paszírozzuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. febr. 20. 15:17
A tekercses tésztaleves elkészítési módja és hozzávalói.