Gombás sertéskaraj sonkával recept
A Gombás sertéskaraj sonkával hozzávalói:4 szelet karaj,
4 szelet főtt sonka,
4 szelet sajt,
15 dkg gomba,
2 db tojás,
1 fej hagyma,
só,
finomra vágott petrezselyem,
olaj.
A Gombás sertéskaraj sonkával elkészítési módja:
A hússzeleteket kissé kiverjük, sózzuk, forró zsíron mindkét oldalát lepirítjuk. Kevés vizet aláöntve, fedõ alatt puhára pároljuk, majd kikent tűzálló tálba fektetjük. Közben az apróra vágott hagymát a maradék zsiradékon kissé megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát. Puhára pároljuk. A tojásokat felverjük, beleszórjuk a finomra vágott petrezselymet, sózzuk. A tojást gombához adjuk, kevergetjük, míg összeáll. A hússzeleteket betakarjuk 1-1 szelet sonkával, elosztjuk rajta a gombát, betakarjuk 1-1 szelet sajttal. Forró sütőben sajtpirulásig sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. febr. 17. 11:48
A gombás sertéskaraj sonkával elkészítési módja és hozzávalói.