Dizsoni csirke recept
A Dizsoni csirke hozzávalói:2 csirkecomb vagy csirkemell,
12,5 dkg hagyma,
40 dkg burgonya,
só,
bors,
3 evőkanál dizsoni mustár,
(2 ek magos, 1 ek normál)
1 teáskanál méz,
2 evőkanál olíva olaj,
½ csokor kakukkfű,
½ dl tejszín,
6 dl húsleves.
A Dizsoni csirke elkészítési módja:
A húst megmossuk, sózzuk, borsozzuk és kiolajozott tűzálló tálba tesszük. A mustárt és a mézet összekeverjük és a csirkehúst bekenjük vele. 180 fokos sütőben 10 percig sütjük. A megtisztított hagymát és a meghámozott, cikkekre vágott burgonyát összekeverjük az olajjal, a kakukkfűvel, sózzuk, borsozzuk és a tűzálló tálba öntjük, a hús közeit kitöltve, 30 percig sütjük így. Ekkor 1-2 evőkanál tejszínt kenünk a húsok tetejére. A többi tejszínt elkeverjük a húslevessel és a burgonya tetejére öntjük. Még kb.20 percig sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. febr. 16. 14:15
A dizsoni csirke elkészítési módja és hozzávalói.