Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Dizsoni csirke recept

Dizsoni csirke recept

A Dizsoni csirke hozzávalói:
2 csirkecomb vagy csirkemell,
12,5 dkg hagyma,
40 dkg burgonya,
só,
bors,
3 evőkanál dizsoni mustár,
(2 ek magos, 1 ek normál)
1 teáskanál méz,
2 evőkanál olíva olaj,
½ csokor kakukkfű,
½ dl tejszín,
6 dl húsleves.


A Dizsoni csirke elkészítési módja:
A húst megmossuk, sózzuk, borsozzuk és kiolajozott tűzálló tálba tesszük. A mustárt és a mézet összekeverjük és a csirkehúst bekenjük vele. 180 fokos sütőben 10 percig sütjük. A megtisztított hagymát és a meghámozott, cikkekre vágott burgonyát összekeverjük az olajjal, a kakukkfűvel, sózzuk, borsozzuk és a tűzálló tálba öntjük, a hús közeit kitöltve, 30 percig sütjük így. Ekkor 1-2 evőkanál tejszínt kenünk a húsok tetejére. A többi tejszínt elkeverjük a húslevessel és a burgonya tetejére öntjük. Még kb.20 percig sütjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A dizsoni csirke elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook