Cseresznyés finom pite recept
A Cseresznyés finom pite hozzávalói:37.5 dkg liszt
12.5 dkg porcukor
2 teáskanál sütőpor
1 csipet só
1 citromból nyert citromhéj
20 dkg vaj
2 db tojás
13 dkg cseresznye
13 dkg meggy
1 csipet szerecsendió
A Cseresznyés finom pite elkészítési módja:
A lisztet, sütőport, porcukrot, vajat, egy tojást, sót és a citrom lereszelt héját összedolgozzuk. Az így kapott tészta 2 illetve 1/3-ra osztjuk, és külön-külön fóliába tesszük, majd kicsit hűtőben pihentetjük. Nyújtjuk, majd a nagyobb adag tésztát, kivajazott, lisztezett piteformába tesszük. Ráöntjük a gyümölcsöket, majd lefedjük a maradék tésztával. Kikeverünk egy tojást, és megkenjük vele a pite tetejét, végül kissé megszurkáljuk villával, hogy ne púposodjon fel. Előmelegített sütőben 200 fokon körülbelül 40 percig sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk.
sütési hőfok: 200°C
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. máj. 14. 12:37
A cseresznyés finom pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.