Meggyes krémes Emyke módra recept
A Meggyes krémes Emyke módra hozzávalói:1 cs leveles vajas tészta
I. Krémhez:
1 ü meggybefőtt leve
8 ek búzadara
3 ek cukor
II. Krémhez:
2 cs vaníliapuding
3 ek cukor
8 dl tej
25 dkg margarin
0,5 l tejszín
A Meggyes krémes Emyke módra elkészítési módja:
A tésztát megfelezzük, és két lapot nyújtunk (25x35cm). Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Az egyik lapot felkockázzuk, hogy könnyen szeletelhető legyen a süti. A meggybefőtt levében megfőzzük a darát a cukorral. A meggyet kimagozzuk, kockára vágjuk, és a krémhez keverjük. Ezt a krémet még langyosan rákenjük az alsó lapra. II. Krém: 8 dl tejben megfőzünk 2 vaníliapudingot 3 ek cukorral, majd kihűtjük. Ha kihűlt, 25 dkg margarint adunk hozzá, és jó habosra keverjük. Ez a krém kerül a meggyes krémre. 0,5 l tejszínt kemény habbá verünk, és ezt kenjük a vaníliás krémre. Végül rárakosgatjuk az előre felvágott lapokat, és porcukorral meghintjük. Tálalásig hűtőben tároljuk.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 25x35 cm
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. máj. 10. 10:21
A meggyes krémes emyke módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.