Vasvári krémes tekercs recept
A Vasvári krémes tekercs hozzávalói:A piskótához:
6 tojás
12 dkg porcukor
12 dkg liszt
1-3 dkg vaj
2 dkg liszt a kiknéshez
A krémhez:
2 dl tej
10 dkg porcukor
10 dkg kakaó
20 dkg vaj
10 dkg kristálycukor
10 dkg mogyoró
1 dkg zsír
35 dkg meggybefőtt
5 cl rum
10 dkg mazsola
A Vasvári krémes tekercs elkészítési módja:
1.A hozzávalókból piskótalapot sütök. Lisztezett deszkára borítom,és nedves konyharuhában feltekerve hagyom kihűlni. 2.A krémhez a tejet a cukorral,és a kakaóval folytonos keverés közben forrásig hevítem.Ezután kihűtöm,majd hozzáadom a vajat,és az egészet habosra keverem. 3.A kristálycukorból karamellt készítek,s az apróra vagdalt mogyoróval szép pirosra pirítom.Közben egy tányért bezsírozok és beleöntöm a mogyorós karamellcukrot,ha kihűlt késsel összevagdalom. 4.A kakaókrém egyharmadát félreteszem,kétharmadában elkeverem az összevagdalt mogyorókaramellt, a kimagozott meggyel és a rumba áztatott mazsolával. 5.Ezt a krémet egyenletesen elsimítom a piskótatésztán,majd szorosan feltekerem.A félretett krémmel a tekercset kívül is megkenem,egy villával megcsíkozom,és kifagyasztás után meleg vízbe mártott késsel felszeletelem.
Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: esztella100, 2008. febr. 29. 08:21
A vasvári krémes tekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.