Dobostorta recept
120 perc
A Dobostorta hozzávalói:
A piskótához:
15 tojás,
15 evőkanál cukor,
15 evőkanál liszt.
A krémhez:
5 tojás,
30 dkg porcukor,
2 Rama,
pici kakaó
A tetejére kb 20 dkg cukor.
A Dobostorta elkészítési módja:
Kerek tortaformában 5 lapot sütünk. Egy lap 3 tojásból, 3 evőkanál cukorból és 3evőkanál lisztből készül. A krémhez a tojásokat a porcukorral kikavarjuk, és pár percig főzzük, miközben kavarjuk. Ne forrjon fel!!! Ha kihűlt, a ramat kikeverem a habverővel, hozzákeverem a főtt krémet, a pici kakaót, és megtöltöm a tortát. Az utolsó lapot nem teszem rá. Felolvasztom, karamellizálom a cukrot, s ráöntöm a lapra, s ha megszilárdul, akkor helyezem fel az utolsó lapot a torta tetejére.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: dindin19, 2007. okt. 23. 16:48
A dobostorta elkészítési módja és hozzávalói.