Sajtos roló recept
90 perc
A Sajtos roló hozzávalói:
Tésztája:
leveles tészta /50 dkg fagyasztottból 36 db lesz/
Krém (24 db-hoz):
0,5 l tej,
2 evők. liszt,
2 tojás,
3 medvesajt,
1 campingsajt,
10 dkg trappista
4 dkg vaj
+ reszelt sajt a végekbe (15-20 dkg)
A Sajtos roló elkészítési módja:
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és 1,5-2 cm vastag hosszú csíkokat vágunk. Feltekerjük a formára, a két végét pár mm-re hagyjuk szabadon, hogy letudjon majd csúszni a tészta a formáról.A kisebb lyukú végénél kezdjük. Úgy tekerjük, hogy az előzőt mindig fedje egy picit. Tojássárgájával megkenjük, sütjük. Krém: a tojást, a liszttel, a tejjel összekeverjük, majd állandó keverés melett sűrű krémmé főzzük, s beletesszük a sajtokat, s felforraljuk. Amikor hűlni kezd, belekavarjuk a vajat. (el is hagyható) Ha kihűlt a krém, megtöltjük a tésztákat. A kisebbik végét sajttal befogjuk, a krémet tortadíszítővel benyomjuk a sütibe, s a másik végébe is dugunk egy is sajtot.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: dindin19, 2007. ápr. 4. 20:55
A sajtos roló elkészítési módja és hozzávalói.