Hideg lángos recept
A Hideg lángos hozzávalói:1 kg liszt,
3 tojás,
1/2 liter tej,
1 tejföl,
3 dkg élesztő,
1 kk. só
A Hideg lángos elkészítési módja:
A tejfölbe belekeverem az élesztőt. A lisztet tálba teszem, hozzáadom a tojást, sót, élesztős tejfölt, s fokozatosan a tejet. A tésztát jól összedolgozom, s minimum 1 órára hűtőbe teszem. Ha van tupper kelesztőtálad, akkor azt most használd ki. Bármily hihetetlen, a hidegben is megkel. Ezt a tésztát nem kell kinyújtani, hanem csak vizes kézzel csípsz belőle, s azt megformázod, zsiradékba teszed, megszurkálod, fedő rá, majd megfordítod s fedő nélkül gyorsan megsütöd a másik oldalát. Ha a család tagjai eltérő időpontokban ennének, akkor a maradék tésztát visszateszed a hűtőbe, s frissen sütöd ki.
Ezt akár előző este is összeállíthatod, s csak akkor veszed elő, mikor sütöd.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: dindin19, 2007. szept. 16. 17:31
A hideg lángos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.