Rakott makaróni recept



20 dkg makaróni
80 dkg sárga és piros paprika
10 dkg ricotta
3 tojás
csokor majoranna
8 gerezd dió
2 gerezd fokhagyma
oregano
4 evőkanál olivaolaj
őrölt bors
só
A Rakott makaróni elkészítési módja:
A félbevágott és kicsumázott paprikákat megsütjük, majd meghámozzuk. Egy tálba tesszük, rászórjuk a felszeletelt fokhagymát, fűszerezzük oreganóval, sóval, borssal és meglocsoljuk 4 evőkanál olivaolajjal. Legalább 4 óráig állni hagyjuk. Utána felaprítjuk a majorannát és a diót, hozzákeverjük a ricottához a tojásokkal együtt, só,bors. Főzzük meg a tésztát, hűtjük, lecsepegtetjük, majd hozzákeverjük a ricottát. Béleljünk ki egy 9*22 cm (őzgerinc) sütőformát, rétegezzük bele felváltva a paprikát és a tésztát (tésztával kezdjük), takarjuk le alufóliával és süssük 200 fokon 20-25 percig. Langyosan kifordítjuk, szeleteljük és tálaljuk.
Az őzgerincforma kicsit lehet nagyobb, nekem 12*27 cm-es van de abban is sikerült elkészíteni.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Uzsi1974, 2007. szept. 9. 14:43
A rakott makaróni elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.