Habos Isler recept
A Habos Isler hozzávalói:Tésztához
60 dkg liszt
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 db tojássárgája
1 csomag sütőpor
fél citromból nyert citromhéj
2-3 teáskanál őrölt fahéj
Habhoz
4 db tojásfehérje
30 dkg cukor
fél dl víz
fél citromból nyert citromlé
Csokoládémázhoz:
10 dkg tortabevonó
10 ek étolaj
A Habos Isler elkészítési módja:
A tészta hozzávalóiból linzertésztát készítünk. Ha szükséges, kevés lisztet vagy vizet adhatunk még hozzá aszerint, hogy túl lágy vagy túl kemény a tésztánk. Hűtőben kissé lehűtjük a tésztát kb. 30 percig. A hűtés után kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra, majd egy kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsiben, világos színűre sütjük az islereket. A cukrot felfőzzük a vízzel, a tojásfehérjéket felverjük egy csipetnyi sóval, apránként hozzáadjuk a szirupot és a citromlét, majd gőz fölött kb 10 percig verjük tovább a habot. A tésztát tálcákra rakjuk, és a habot csigavonalban rányomjuk a tésztákra. (Vagy rákanalazzuk, így nem olyan szép, de az íze ugyanolyan.) A tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk az étolajjal, folyamatosan kevergetve. A korongokat egyesével belemártjuk a híg csokimázba, majd a hab tetejére illesztjük a csokis tésztákat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2014. márc. 22. 17:53
A habos isler elkészítési módja és hozzávalói.