Medvehagymás falatkák recept
A Medvehagymás falatkák hozzávalói:60 dkg liszt
1 csokor medvehagyma
4 tk só
25 dkg margarin
2 dl tejföl
1 tojás
kis szódabikarbóna
A Medvehagymás falatkák elkészítési módja:
A csokor fagyasztott medvehagymát még fagyottan felaprítottam, egy kis vajon megrottyantottam, tettem bele tejfölt, és merülő mixerrel felaprítottam. A lisztet megsóztam és a medvehagymás szósszal, tojással, margarinnal, kis szódabikarbónával jól összedolgoztam. Addig gyúrtam, amíg össze nem állt a tészta. (Ha nagyon ragadna, egy kis liszttel segíthetünk a tésztán) Betettem kis időre a hűtőbe pihenni. A tésztát lisztezett deszkán 3-5 mm vastagságúra nyújtottam. Utána derelyevágóval kis kockákra vágtam, és sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütöttem.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2014. márc. 15. 13:53
A medvehagymás falatkák elkészítési módja és hozzávalói.