Sósperec recept
A Sósperec hozzávalói:1 kg liszt
2 ek só
1,5 dl olaj
0.5 l tejben felfuttatott 50g élesztő+1 tk cukor
tojás a tetejére
A Sósperec elkészítési módja:
Összekeverem a lisztet a sóval, majd felfuttatom az élesztőt a tejben. Ezután mind összegyúrom(nem kell sokáig gyúrni). Miután felkelt 32 darabra vágom, hosszú hengereket sodrok belőlük és perecet formálok belőle. Megkenek tojással majd megsózom.
Mielőtt felkelesztem csak egy kis lisztet szórok az aljára. több liszt nem kell mert akkor nem lehet sodorni :)
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: 8ac1748cb8, 2014. febr. 27. 21:56
A sósperec elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.