Finom burgonyás pogácsa recept
A Finom burgonyás pogácsa hozzávalói:50 dkg burgonya
70 dkg liszt
40 dkg vaj
4 dkg élesztő
2 kávéskanál só
2 db tojássárgája
1 db tojás (kenéshez)
A Finom burgonyás pogácsa elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, és kockára vágva megfőzzük enyhén sós vízben. Leszűrjük a vizet, és a burgonyát összetörjük. Melegen hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját, a sót , jól összekeverjük, legutoljára az élesztőt belemorzsoljuk. Adjuk hozzá a lisztet, és gyúrjuk össze, hogy sima tésztát kapjunk. Tegyük hideg helyre legalább pár órára. 15 percenként 3x hajtogatjuk, de nem kötelező. Ezután gyúrjuk át, kinyújtjuk, berácsozzuk a tetejét, majd kiszúrjuk, és kivajazott tepsibe rakjuk. A tetejét megkenjük tojással, és kelesztjük kb. 30 percig Előmelegített sütőben 190 fokon 18-20 perc alatt szép aranysárgára sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. febr. 3. 18:56
A finom burgonyás pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.