Almás - fokhagymás karaj recept
Az Almás - fokhagymás karaj hozzávalói:1 kg egész csontozott hosszúkaraj
3 alma
8-10 gerezd fokhagyma
20 dkg trappista sajt
sertés grill fűszerkeverék
só
őrölt bors
60 dkg burgonya
Az Almás - fokhagymás karaj elkészítési módja:
A hosszúkarajt ujjnyi vastag szeletekre bevágjuk (nem vágjuk el teljesen). A harmónika alakú húsunkat mindenhol egyenletesen fűszerezzük sóval, borssal és a grillfűszerrel. A fokhagymát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk, az almát meghámozzuk, és a sajttal együtt vékony szeletekre vágjuk. Minden egyes bevágott hússzelet közé teszünk két szelet fokhagyma - egy szelet sajt - egy szelet alma - két szelet fokhagyma - egy szelet alma - egy szelet sajt összeállítást. A töltött húshengert egy hosszúkás tűzálló tálra helyezzük, és felkarikázott burgonyát körítünk hozzá. A burgonya tetejét enyhén sózzuk, meglocsoljuk olajjal és a maradék almával beterítjük. A tál tetejét alufóliával lefedjük, és az ételt puhára sütjük. sütési hőfok: 200°C sütési mód: alul-felül sütés
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. jan. 31. 18:51
Az almás - fokhagymás karaj elkészítési módja és hozzávalói.