Finom citromos szelet recept
A Finom citromos szelet hozzávalói:Piskóta
6 db tojás
20 dkg cukor
1 dl víz (forró)
1 dl napraforgó olaj
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Krém
2 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
25 dkg vaj
1 citromból nyert citromlé
Máz
20 dkg porcukor
1 citromból nyert citromlé
2 ek víz (forró)
A Finom citromos szelet elkészítési módja:
Piskóta A tojássárgáját és a cukrot habosra keverjük. Fokozatosan hozzákeverjük a forró vizet és az olajat. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport. A végén óvatosan belekeverjük a fehérjéből vert habot. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180-200 fokon megsütjük. A kész piskótát két egyforma részre vágjuk. Krém A tejből, cukorból és a vaníliapudingból sűrű krémet főzünk. Lehűtjük. Hűtés közben megkeverjük. Hozzátesszük a citromból nyert levet, és a vajjal együtt összekeverjük. A krémet rákenjük a piskótára. Erre rákerül a piskótának a másik fele. Máz A porcukrot, a citrom levét és a forró vizet összekeverjük. Ráöntjük a mázat a piskótára. Mikor megszilárdul, forró késsel felvágjuk. sütési hőfok: 180°C sütési mód: hőlégkeveréses
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. jan. 28. 17:46
A finom citromos szelet elkészítési módja és hozzávalói.