Mandarin szelet recept
A Mandarin szelet hozzávalói:Piskóta tésztája
6 db tojás
14 dkg cukor
15 dkg liszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
0.5 dl napraforgó olaj
1 csomag sütőpor
Túrókrém
50 dkg túró
20 dkg cukor (ízlés szerint)
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg vaj (lehet kevesebb is, ízlés szerint)
1 közepes db mandarin (csak a reszelt héja)
Mandarin zselé
2 kg mandarin (7 dl tiszta lé)
8 ek cukor
2 tasak vaníliás pudingpor
A Mandarin szelet elkészítési módja:
Piskóta tésztája A tojásokat a cukorral együtt felverjük, lassan belekeverjük az olajat, hozzáadjuk a kakaót, a sütőporos lisztet. Elkeverjük, és kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben megsütjük. Túrókrém A cukrot és a vajat habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a túrót, mandarin héját. A kihűlt piskótára simítjuk. A túrókrémre jön a mandarinos zselé. Mandarin zselé A gyümölcslevet, cukrot, vaníliás pudingport elkeverjük, és sűrűre főzzük. Langyosan a túrókrémre simítjuk. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Ez a fanta szelet receptje szerint készült. A túrókrémet lehet keverni főtt krémmel, és akkor elég bele 1 túró. Viszont főtt krémmel és gyümölccsel megrakva, zselével a tetején teljesen más süteményt kapunk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. márc. 1. 08:42
A mandarin szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.