Meggyes, pudingos palacsintatorta recept
A Meggyes, pudingos palacsintatorta hozzávalói:A palacsinta tésztához
3 db tojás
4 púpozott ek cukor (kristály)
12 púpozott ek finomliszt
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál só
0.5 dl napraforgó olaj
480 ml tej
A palacsinta töltéséhez
5 dkg cukrozatlan kakaópor (ízlés szerint)
5 dkg porcukor (ízlés szerint)
A krémes, gyümölcsös réteghez
14 db babapiskóta
1 dl feketekávé
1.5 dl tej
0.5 dl rum
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
2 ek cukor
1 csomag csokoládés pudingpor
1 csomag puncs pudingpor
25 dkg meggybefőtt
4 dl meggylé
fahéj ízlés szerint (őrölt)
1 csomag vaníliás cukor
A Meggyes, pudingos palacsintatorta elkészítési módja:
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A babapiskótát (kb.14 db) belemártogatjuk a kávé, a tej és a rum keverékébe (kb. 3 dl együtt), és szorosan a tortaforma aljába tesszük. Felfőzzük 4 dl tejjel, 2 ek cukorral a vaníliapudingot, és forrón a babapiskótára öntjük, majd elsimítjuk rajta. A palacsintákat betöltjük cukrozott kakaóval, szorosan feltekerjükőket, végeiket levágjuk, és ezután a csigaalakbakirakjuk őket a tortaforma alakját felvéve. Kívülről a torta közepe felé haladva a feltekert palacsintákat szorosan egymás után fektetve beborítjuk a vaníliapudingos felületet. Ezt a felületet csokoládépudinggal fedjük be. Kirakjuk meggyel. A meggy levéből felfőzzük a puncspudingot, és a meggyes réteg tetejére forrón ráöntjük, simítjuk. Kihűtjük, utána a hűtőbe tesszük megdermedni kb. 6 óra hosszat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2014. júl. 6. 23:08
A meggyes, pudingos palacsintatorta elkészítési módja és hozzávalói.