Ágyas pálinkás-meggyes szív recept
Az Ágyas pálinkás-meggyes szív hozzávalói:5 dkg jó minőségű étcsokoládé
5 dkg aszalt meggy
0,5 dl meggypálinka
2 ek cukor
Az Ágyas pálinkás-meggyes szív elkészítési módja:
A meggyet beáztatjuk a pálinkába, ha lehet minél többet ázzon benne, akár 2-3 napot is. A csokoládét felolvasztjuk vízgőz fölött, de ne legyen túl meleg (max. 45 fokos). Az olvadt csokoládéval kikenjük a formánkat, hűtőbe tesszük, és ha megdermedt, a kikenést megismételjük még kétszer. Ez idő alatt a meggyet és a pálinkát felforraljuk a cukorral, és addig főzzük (kb. 1-2 perc), amíg nagy hólyagokat vet a cukor. Ha kihűlt, a kikent formánkat megtöltjük a meggyel. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen teljesen tele, kb. 2/3-ig. Hűtőbe tesszük, és 15-20 perc múlva a maradék csokoládéval befedjük. 1 órára újra a hűtőbe tesszük, majd egy tiszta konyharuhára óvatosan kinyomkodjuk a szívküldiket. Hideg spájzban a legjobb tárolni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. febr. 25. 17:22
Az Ágyas pálinkás-meggyes szív elkészítési módja és hozzávalói.